Dirk Boehlé
 
Beachvolleyballer

Nieuws


Terug naar overzicht

21-05-2024

Ticket EK Beach 2024 voor duo Boehlé/ Sengers

Nadat eerder in Heerlen bij de dames Bekhuis/ Piersma zich hadden verzekerd van een wildcard voor deelname aan het EK Beach 2024 in Nederland slaagde daar gisteren het duo Boehlé/ Sengers er bij de mannen ook in.

Na de tweede plaats in het eerste ‘kwalificatietoernooi’ in Apeldoorn stonden Boehlé/ Sengers gisteren op de hoogste trede van het podium in Heerlen. In de finale stonden ze weer tegenover Heemskerk/ Penninga, het gelegenheidsduo dat hen in Apeldoorn de baas was.

In de revanche finale ging de eerste set met 21-16 naar Heemskerk/ Penninga, in de tweede hadden Boehlé/ Sengers echter hun antwoord op tijd klaar en zij pakten via 18-21 de tiebreak. In die derde set bleken Boehlé/ Sengers net wat meer over te hebben en wonnen met 12-15.

Vanwege een gelijke stand, beide duo’s hadden goud en zilver gewonnen in de twee kwalificatietoernooien, viel de beslissing op basis van de behaalde ranking punten in eerdere vier toernooien het voordeel van Boehlé/ Sengers uit. Het kan ook nog zijn dat Boehlé/ Sengers zich via de CEV-ranking plaatst voor het EK, dan gaat het ticket alsnog naar een daarvoor in aanmerking komend duo.

Het brons in Heerlen ging naar Groenewold/ van der Loo, die in de kleine finale met 21-17 en 21-19 de baas bleven over van Hal/ van Werkhoven.

[https://www.vizieropvolleybal.nl/ticket-ek-beach-2024-voor-duo-boehle-sengers/]Terug naar overzicht