Dirk Boehlé
 
Beachvolleyballer

Nieuws


Terug naar overzicht

24-06-2022

Beachvolleyballer Boehlé uit Hulst toegevoegd aan TeamNL, samen met nieuwe partner: 'Mees houdt mij jong'

Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft voor dit seizoen een nieuwe partner: Mees Sengers. Na twee jaar heeft de Zeeuws-Vlaming afscheid genomen van Mart van Werkhoven. Dit seizoen is niet alleen nieuw vanwege zijn partner, hij heeft zich ook aangesloten bij het jeugdteam van Team NL.

Boehlé woont al een aantal jaar in Den Haag en is daar ook te vinden bij het trainingscomplex van Team NL. Afgelopen winter maakte hij de overstap naar het jeugdteam en werd hij een duo met de 18-jarige Mees Sengers.

De Zeeuw is zelf 29 jaar en ziet ondanks zijn leeftijd kansen bij dit nieuwe team. "Ik ben heel erg blij en met het beachvolleybal zijn er hele nieuwe ontwikkelingen. Mees is een stuk jonger, maar ook enorm gretig. Dat houdt mij ook jong", vertelt Boehlé blij.

Talentenprogramma van de bond
Die kansen zijn er vooral ook omdat Boehlé nu bij het talentenprogramma van de bond zit. En zo is hij bij Mees terecht gekomen. Voor de Zeeuw een goede uitkomst. "Dit is voor mij een kans om bij het bondsteam te zitten. Alle faciliteiten waar ik voorheen geen gebruik van kon maken, kan ik nu gebruik van maken. Voor mij persoonlijk heel prettig en de combinatie met Mees is goud. Ik heb het echt enorm naar mijn zin."

Het is niet de eerste keer dat de Zeeuw een nieuwe partner heeft. Boehlé ziet met deze overstap nieuwe kansen en hij zit lekker in zijn vel. Al is hij ook realistisch. "Ik ben blij hoe het beachvolleybal nu gaat. Wat dat betreft ben ik heel benieuwd waar het plafond ligt. Ik ben er echt van overtuigd dat we tot grote hoogtes kunnen stijgen dit seizoen", aldus de beachvolleyballer uit Hulst.

De mannen hebben in mei meegedaan aan een toernooi in Italië en zijn nu bezig met wedstrijden in de Eredivisie Beachvolleybal Tour.

Bron: Omroep ZeelandTerug naar overzicht