Dirk Boehlé
 
Beachvolleyballer

Nieuws


Terug naar overzicht

09-08-2021

Boehlé/Van Werkhoven pakt goud in Bulgarije

Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven hebben het 1-ster World Tour-evenement in de Bulgaarse hoofdstad Sofia gewonnen. In een finale met bijzonder spelverloop waren ze Italië in drie sets de baas.

Afgelopen donderdag startten de 28-jarige Boehlé en de 29-jarige Van Werkhoven in het kwalificatietoernooi in Sofia. Nadat ze dat overleefden, wonnen ze in de poulefase van de Amerikanen Boag en Brewster (21-12, 21-17), maar moesten buigen voor het Braziliaanse koppel Maia / Adrielson (16-21, 17-21).

In de tussenronde voor de kwartfinales was het als twaalfde geplaatste Nederlandse koppel te sterk voor de Amerikanen Mehwhirter en Roberts (7e geplaatst) om vervolgens in de kwartfinales het als eerste geplaatste Deense duo Abel / Brinck te kloppen met 21-19, 21-15.

Op zondag hadden de Russen Yarzutkin en Veretiuk in de halve eindstrijd niets in te brengen (21-13, 21-12) en in de finale leken ook de Italianen Marchetto en Dal Corso binnen no-time naar huis gestuurd te worden toen Boehlé en Van Werkhoven de eerste set met 21-12 pakten.

Maar daarna sloeg de wedstrijd om als een blad aan een boom. Niets lukte meer aan Nederlandse zijde, de tweeslag die daarvoor zeer succesvol was belandde vaak in het net. Met 10-21 trokken de Italianen de stand gelijk. De derde set werd een spannende strijd die werd beslecht door Van Werkhoven met een prachtig killblock: 16-14.

Het is voor Dirk Boehlé de tweede keer dat hij een World Tour-toernooi wint, in augustus 2019 won hij samen met Stefan Boermans het 1-ster toernooi in Montpellier. Voor Mart van Werkhoven is het zijn eerste titel op de World Tour.

Priem / Reinders
Ook Esmee Priem en Iris Reinders hadden zich voor het hoofdtoernooi gekwalificeerd, waarin zij een sterke poulefase afwerkten. Ze wonnen twee keer en konden daarmee direct doorstromen naar de kwartfinales. Daarin bogen ze nipt het hoofd voor de Poolse Gruszczynska en Legieta met 1-2 (20-22, 24-22, 13-15). Ze eindigen op de vijfde plaats.~

VolleybalTerug naar overzicht