Dirk Boehlé
 
Beachvolleyballer

Nieuws


Terug naar overzicht

11-07-2021

Boehlé wint voor tweede week op rij in Eredivisie Beachvolleybal

Dirk Boehlé uit Hulst heeft voor de tweede week op rij een Eredivisie Beachvolleybaltoernooi gewonnen. In Heerenveen versloeg Boehlé met zijn partner Mart van Werkhoven in de finale Thijmen Heemskerk en Erik Nijland in drie sets.

De eerste set ging lang gelijk op, maar uiteindelijk wisten Boehlé en Van Werkhoven de winst te pakken met 21-17. Boehlé en Van Werkhoven leken soepel op weg om de overwinning veilig te stellen, toen ze een voorsprong hadden van 11-7 in de tweede set, maar na een slordige fase verloren ze zes punten op rij en kwamen ze met 11-13 achter. Daarna bleef het spannend maar uiteindelijk trokken Heemskerk en Nijland met 21-23 aan het langste eind in de tweede set. Het betekende het eerste setverlies van het toernooi voor Boehlé en Van Werkhoven. In de derde beslissende set werd het uiteindelijk 15-11.

Vorige week wonnen Boehlé en Van Werkhoven ook al het toernooi in Utrecht. Boehlé en Van Werkhoven hebben de finale bereikt zonder een set te verliezen. In de groepsfase en kwartfinales werd steeds met 2-0 gewonnen. In de halve finale moesten ook Rik Damen en Sam van der Loo in twee sets er aan geloven.

King of the Court
Volgende week is het Nederlands kampioenschap King of the Court in Breda. Het weekend daarna gaat de Eredivisiecyclus verder in Zaandam, daar is dan de vierde speelronde.

Omroep ZeelandTerug naar overzicht