Dirk Boehlé
 
Beachvolleyballer

Nieuws


Terug naar overzicht

04-07-2021

Titel Utrecht voor Boehlé/ van Werkhoven

Bij de mannen in Utrecht gingen de halve finales tussen Luini/ Nijeboer vs. Aye/ Platre en Boehlé/ van Werkhoven vs. Nijland/ Heemskerk.

Na de verloren eerste set (16-21) herstelden Luini/ Nijeboer zich uitstekend. De tweede set werd met 21-19 gewonnen, waardoor er een tiebreak noodzakelijk was. Daarin stelden Luini/ Nijeboer orde op zaken. Met 15-6 plaatsten zij zich voor de finale en verwezen dus de Fransen naar de strijd om het brons.

Ook bij de andere halve finale was een tiebreak noodzakelijk om de finalist te bepalen. Na 21-18 en 18-21 was er in sets en punten geen verschil. Dat veranderde duidelijk in de tiebreak, daarin namen Boehlé/ van Werkhoven al vlot een ruime voorsprong (9-4) op Nijland/ Heemskerk en in de loop van de set leverden ze daar maar heel weinig of niets van in. Via de tussenstanden 12-5 en 13-8 kwamen ze bij 14-9 op matchpoint, dat vakkundig door van Werkhoven werd benut.

De bronzen medaille in Utrecht ging naar Nijland/ Heemskerk. Het duel werd niet gespeeld, de Fransen konden niet aantreden en moesten zodoende met twee keer 21-0 de winst en de laagste podiumplaats aan de Nederlanders laten.

De finale tussen Luini/ Nijeboer en Boehlé/ van Werkhoven eindigde in een 1-2 zege voor Boehlé/ van Werkhoven. Dat zag er overigens in de eerste set niet naar uit. Die ging namelijk met overmacht naar Luini/ Nijeboer. Na de 11-9 in deze set scoorden ze een volgens Boehlé zeer discutabele 12-9 en na de technische time out op die stand ging het heel vlot. Via 15-9, time out Boehlé/ van Werkhoven, ging het naar 18-10 en 21-12. Duidelijke zege dus.

In de tweede set hadden Luini/ Nijeboer bij 9-9 de 5-9 achterstand weggewerkt, maar lang bleef het daarna niet gelik opgaan. Via 9-12 en 14-17 snelden Boehlé/ van Werkhoven naar 15-20 om de tiebreak met 15-21 af te dwingen.

In de tiebreak namen Boehlé/ van Werkhoven reeds in het begin afstand (1-4, 2-6) en de pogingen van Luini/ Nijeboer om dat verschil in te lopen slaagden tot op twee punten bij 5-7 en 7-9. Bij 7-11 was het verschil weer naar vier punten en ging Luini/ Nijeboer de time out in. Van Werkhoven blokkeerde de 7-12 op het scorebord en hij nam even later ook het laatste punt voor de 9-15 setwinst en 1-2 wedstrijdwinst voor zijn rekening.

De titel in Utrecht was dus voor Boehlé/ van Werkhoven.

Vizier op VolleybalTerug naar overzicht